فراخ مشوية على طريقة المطاعم
المقادير:
2 كيلو فراخ مقطّعة
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1½ ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة روزماري جاف
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
ملعقة صغيرة زعتر جاف
2 كوب صغير زبادي
ملعقة صغيرة بابريكا
بصلة صغيرة مفرومة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة صغيرة شطة
½ كوب خل
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اخلطي كل المقادير مع بعض، وتبّلي فيها الفراخ، وحطّيها في الثلاجة لمدة يوم كامل.
2- هاتى صينية وحطّي فيها ورق ألومنيوم ورصّي فيها قطع الفراخ، ودخّلي الصينية في الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي وتحمرّ وبعد كده اقلبيها علشان الجزء اللي تحت كمان يحمرّ.
3- طلّعي الفراخ وقدّميها في طبق التقديم وزيّنيها بأوراق بالبقدونس المفروم وشرائح الليمون.
المقادير:
2 كيلو فراخ مقطّعة
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1½ ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة روزماري جاف
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
ملعقة صغيرة زعتر جاف
2 كوب صغير زبادي
ملعقة صغيرة بابريكا
بصلة صغيرة مفرومة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة صغيرة شطة
½ كوب خل
ملح وفلفل
الطريقة:
1- اخلطي كل المقادير مع بعض، وتبّلي فيها الفراخ، وحطّيها في الثلاجة لمدة يوم كامل.
2- هاتى صينية وحطّي فيها ورق ألومنيوم ورصّي فيها قطع الفراخ، ودخّلي الصينية في الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي وتحمرّ وبعد كده اقلبيها علشان الجزء اللي تحت كمان يحمرّ.
3- طلّعي الفراخ وقدّميها في طبق التقديم وزيّنيها بأوراق بالبقدونس المفروم وشرائح الليمون.
جلاش بالشيكولاتة
المقادير:
½ كيلو جُلاش
كوب زبدة سايحة
كوب شيكولاتة مبشورة
كوب فول سوداني مطحون
2 كوب سكر
كوب ماء
عصير ليمونة
فانيليا
الطريقة:
1- لتحضير الشربات، هاتي حلة وحطّي فيها الميه وكوب سكر وعصير الليمون، وسيبىيه لغاية ما الشربات يُعقد، وبعد كده ضيفي الفانيليا على الخليط وسيبيهم دقيقتين على النار، واطفي عليه وسيبيه يبرد.
2- اخلطي كوب السكر الباقي مع الشيكولاتة المبشورة والفول السوداني.
3- هاتي صينية وادهنيها زبدة، وافردي فيها نص كمية الجلاش وبعد كل 3 طبقات ادهني طبقة خفيفة من الزبدة.
4- حطّي خليط السكر والشيكولاتة والسوداني على الجلاش وبعدين افردي باقي كمية الجلاش عليهم وبعد كل 3 طبقات جلاش ادهني طبقة خفيفة من الزبدة.
5- قطّعي الجلاش على شكل مثلثات وبعدين دخّلي الصينية في الفرن على نار متوسطة لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما الجلاش يبقى لونه دهبي، وبعد كده طلّعيه واسقيه بالشربات أول ما تطلعيه من الفرن، وبعد كده رصّي قطع الجلاش في طبق وقدميه.
المقادير:
½ كيلو جُلاش
كوب زبدة سايحة
كوب شيكولاتة مبشورة
كوب فول سوداني مطحون
2 كوب سكر
كوب ماء
عصير ليمونة
فانيليا
الطريقة:
1- لتحضير الشربات، هاتي حلة وحطّي فيها الميه وكوب سكر وعصير الليمون، وسيبىيه لغاية ما الشربات يُعقد، وبعد كده ضيفي الفانيليا على الخليط وسيبيهم دقيقتين على النار، واطفي عليه وسيبيه يبرد.
2- اخلطي كوب السكر الباقي مع الشيكولاتة المبشورة والفول السوداني.
3- هاتي صينية وادهنيها زبدة، وافردي فيها نص كمية الجلاش وبعد كل 3 طبقات ادهني طبقة خفيفة من الزبدة.
4- حطّي خليط السكر والشيكولاتة والسوداني على الجلاش وبعدين افردي باقي كمية الجلاش عليهم وبعد كل 3 طبقات جلاش ادهني طبقة خفيفة من الزبدة.
5- قطّعي الجلاش على شكل مثلثات وبعدين دخّلي الصينية في الفرن على نار متوسطة لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما الجلاش يبقى لونه دهبي، وبعد كده طلّعيه واسقيه بالشربات أول ما تطلعيه من الفرن، وبعد كده رصّي قطع الجلاش في طبق وقدميه.
لا تحرمنا من تعليقاتك و ردودك
تابعنا دائماً لدينا أجمل وأقوي المواضيع بإستمرار إن شاء الله
تحياتي المشرف العام / أمير محمد لمتابعتي اضغط هنا أواضغط متابعة
ساعدنا بالضغط علي لايك وسيصلك ما يفيدك ويمتعك باذن الله
شاركها أصدقائك وفيدهم ولا تدعها تقف عندك
لا تحرمنا من ردودك