لكل اللي بيحبوا الأكل الحار هندخل النهارده المطبخ الهندي علشان نقدّم لكم طريقة تحضير الدجاج الهندي الحار على "سفرة دايمة".
الدجاج الهندي الحار
المقادير:
½ كيلو صدور دجاج
ملعقة صغيرة من بودرة الفلفل الحار
8 ملعقة معجون صلصة طماطم
ملعقة صغيرة من الكزبرة الناشفة
½ ملعقة صغيرة من الزنجبيل
2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 ثمرات فلفل أخضر حار
كوب فلفل ألوان مقطع
3 ملعقة كبيرة زيت ذرة
½ ملعقة صغيرة ثوم
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة سمسم
2 ثمرة بصل
الدجاج الهندي الحار
المقادير:
½ كيلو صدور دجاج
ملعقة صغيرة من بودرة الفلفل الحار
8 ملعقة معجون صلصة طماطم
ملعقة صغيرة من الكزبرة الناشفة
½ ملعقة صغيرة من الزنجبيل
2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 ثمرات فلفل أخضر حار
كوب فلفل ألوان مقطع
3 ملعقة كبيرة زيت ذرة
½ ملعقة صغيرة ثوم
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة سمسم
2 ثمرة بصل
الطريقة:
1- سخني الزيت في طاسة كبيرة وحطي عليه البصل والثوم والزنجبيل، وقلبيه حوالي 5 دقائق على نار متوسطة وهدّي النار.
2- حطي الكزبرة الناشفة مع بودرة الفلفل والملح وعصير الليمون وصلصة الطماطم على النار مع البصل، وسيبيه لحد ما الصلصة تبقى كثيفة.
3- قطعي الدجاج مكعبات متوسطة وضيفي عليه الفلفل الألوان والكزبرة الخضراء والفلفل الأخضر الحار، وحطيهم على النار لحد ما تستوي.
4- قدمي الدجاج في طبق التقديم ورشي علية ملعقة السمسم.. وبالهنا والشفا..
لا تحرمنا من تعليقاتك و ردودك
تابعنا دائماً لدينا أجمل وأقوي المواضيع بإستمرار إن شاء الله
تحياتي المشرف العام / أمير محمد لمتابعتي اضغط هنا واضغط متابعة
ساعدنا بالضغط علي لايك وسيصلك ما يفيدك ويمتعك باذن الله
شاركها أصدقائك وفيدهم ولا تدعها تقف عندك
لا تحرمنا من ردودك