قدّمي الدجاج الهندي الحار مع الأرز الأبيض
لكل اللي بيحبوا الأكل الحار هندخل النهارده المطبخ الهندي علشان نقدّم لكم طريقة تحضير الدجاج الهندي الحار على "سفرة دايمة".
الدجاج الهندي الحار
المقادير:
½ كيلو صدور دجاج
ملعقة صغيرة من بودرة الفلفل الحار
8 ملعقة معجون صلصة طماطم
ملعقة صغيرة من الكزبرة الناشفة
½ ملعقة صغيرة من الزنجبيل
2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 ثمرات فلفل أخضر حار
كوب فلفل ألوان مقطع
3 ملعقة كبيرة زيت ذرة
½ ملعقة صغيرة ثوم
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة سمسم
2 ثمرة بصل
الدجاج الهندي الحار
المقادير:
½ كيلو صدور دجاج
ملعقة صغيرة من بودرة الفلفل الحار
8 ملعقة معجون صلصة طماطم
ملعقة صغيرة من الكزبرة الناشفة
½ ملعقة صغيرة من الزنجبيل
2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
3 ثمرات فلفل أخضر حار
كوب فلفل ألوان مقطع
3 ملعقة كبيرة زيت ذرة
½ ملعقة صغيرة ثوم
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة سمسم
2 ثمرة بصل
الطريقة:
1- سخني الزيت في طاسة كبيرة وحطي عليه البصل والثوم والزنجبيل، وقلبيه حوالي 5 دقائق على نار متوسطة وهدّي النار.
2- حطي الكزبرة الناشفة مع بودرة الفلفل والملح وعصير الليمون وصلصة الطماطم على النار مع البصل، وسيبيه لحد ما الصلصة تبقى كثيفة.
3- قطعي الدجاج مكعبات متوسطة وضيفي عليه الفلفل الألوان والكزبرة الخضراء والفلفل الأخضر الحار، وحطيهم على النار لحد ما تستوي.
4- قدمي الدجاج في طبق التقديم ورشي علية ملعقة السمسم.. وبالهنا والشفا..
لا تحرمنا من تعليقاتك و ردودك
تابعنا دائماً لدينا أجمل وأقوي المواضيع بإستمرار إن شاء الله
تحياتي المشرف العام / أمير محمد لمتابعتي اضغط هنا واضغط متابعة
ساعدنا بالضغط علي لايك وسيصلك ما يفيدك ويمتعك باذن الله
شاركها أصدقائك وفيدهم ولا تدعها تقف عندك
لا تحرمنا من ردودك