طريقة عمل الماربل كيك
ماربل كيك
المقادير:
- 5 بيضات
- كوب زيت
- كوب سكر
- 2 كوب دقيق
- ½ كوب لبن
- 2 معلقة كبيرة نشا
- 3 ملعقة كبيرة كاكاو
- ¼ ملعقة صغيرة ملح
- 2 معلقة صغيرة فانيليا
- 2 معلقة كبيرة دقيق ذرة
- ملعقة كبيرة مربى مشمش
- 3 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
الطريقة:1- افصلي البياض عن الصفار، واضربي البياض كويس مع الملح وكمية صغيرة جدا من السكر، وسيبيه على جنب.
2- بعد كده اضربي الصفار مع السكر والفانيليا، وبعد كده ضيفي الزيت لخليط الصفار تدريجياً مع الاستمرار في الخفق، وأثناء الخفق ضيفي المربى وبعدين اللبن.
3- بعد كده بتضيفي الدقيق والبيكينج باودر والنشا على خليط الصفار، وبعدين بتضيفي عليهم خليط بياض البيض اللي جهزتيه في الأول.
4- افصلي جزء من العجينة وضيفي عليه الكاكاو.
5- هاتي قالب مدهون زبدة ومرشوش بالدقيق، وحطي فيه كمية من العجين الفاتح، وبعد كده حطي كمية من العجين اللي عليه الكاكاو، وبعد كده العجين الفاتح، وتستمري على كده لغاية ما كمية العجين اللي عندك تخلص.
6- هاتي شوكة وابدئي تشكيل العجينة بشكل عشوائي؛ بحيث إن العجين الفاتح يتداخل مع العجين الغامق.
7- دخلي القالب في فرن ساخن على درجة حرارة عالية، وسيبيه لمدة 5 دقايق، وبعد كده قللي درجة حرارة الفرن وخليها متوسطة، وسيبي الكيكة في الفرن لمدة 35 دقيقة أو لغاية ما تحسي إنها استوت، وبعد كده طلعيها من الفرن وقطعيها شرائح.. وبالهنا والشفا.
بواسطة / المشرف العام للموقع
أ / أمير محمد