الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي
نيجي بقي للطريقه :
* نقطع الكاليماري حلقات زي ما انتو شايفين ونتبله بملح وكمون وخل وليمون ونحطه في الثلاجه شويه لحد ما يشرب من طعم التتبيله " 2/1 ساعه علي الاقل " .
* نعمل خليط القلي وهو عبارة عن بيضه + ملعقة كبيره دقيق ( طحين ) + ملعقة كبيره نشا
وطبعا ممكن تزودي المقدار علي حسب الكميه .
* ويخلطوا جيدا بالمضرب اليدوي ( السلك ) أو بالشوكه .
* وبعد ما نسخن الزيت العميق نعمل اختبار للخليط السابق " ناخد نقطه منه ونحطها في الزيت لو عليت لفوق تبقي مظبوطه ولو ما عليتش حاولي تظبطي الكميات تاني " .
وبعدين حطي الكاليماري المتبل في الخليط وابتدي القلي باخذ واحده واحده علي الزيت .
بواسطة / المشرف العام للموقع
أ / أمير محمد