قطع الفراخ المقرمشة زي اللي بناكلها في المحلات، جرّبوها
المقادير:
4 قطع فراخ (صدور أو أوراك)
¾ كوب كورن فليكس مطحون
½ كوب دقيق
بصلة مفرومة
عصير ليمونة
ملح وفلفل
2 بيضة
بهارات
زيت للقلي
الطريقة:
1- تبّلي الفراخ بالملح والفلفل والبهارات والبصل وعصير الليمون، وسيبيه في التتبيلة لمدة من ساعتين إلى 8 ساعات.
2- بعد ما الفراخ تتّبل، اخلطيها مع الدقيق بحيث إنه يغطيها من كل الجوانب.
3- اخفقي البيضة وتبّليها بشوية فلفل أسود، وحطّي قطع الفراخ فيها، وسيبيهم شوية.
4- عند القلي، تبّلي الكورن فليكس المطحون بالملح والفلفل وشوية بهارات، وحطّي الفراخ فيها وقّلبيها من كل الجوانب بحيث إن الكورن فليكس يغطّيها كويس.
5- حمّري الفراخ في زيت غزير وساخن، وحطّيها في طبق التقديم وممكن تقدّمي معاها مكرونة أو بطاطس محمّرة.. وبالهنا والشفا.
أ / أمير محمد