الصفحة الرئيسية » » كرات الأرز المحشية بالجبنة

كرات الأرز المحشية بالجبنة


كرات الأرز المحشية بالجبنة


رصّي كرات الأرز المحشية في طبق التقديم
النهارده هنعمل وصفة إيطالية جديدة سهلة وبسيطة وتقدري تعمليها في أي وقت، وخصوصا لو عندك أطفال وعايزة تقدّمي لهم أكلات شهية ومفيدة؛ وهي كرات الأرز المحشية بالجبنة...

كرات الأرز المحشية بالجبنة
المقادير:

1 و½ كوب أرز بسمتي
2 و½ كوب شوربة سخنة
ملعقة كبيرة جبنة بارميزان أو جبنة رومي مبشورة
ملعقة صغيرة زعفران مطحون
⅔ كوب بقسماط مطحون
جبنة موتزاريلا أو جبنة شيدر للحشو
ملح وفلفل أسود
3 ملعقة زبدة
بصلة مفرومة
2 بيضة

الطريقة:
1- شوّحي البصل في نصف كمية الزبدة، وبعد كده ضيفي الأرز وقلّبيهم كويس مع بعض.

2- ضيفي الزعفران ونصف كمية الشوربة على الأرز، وقلّبيهم كويس وسيبيهم لحد ما الخليط يغلي.

3- بعد كده ضيفي باقي الشوربة وهدّي النار شوية، وقلّبي الخليط لمدة 15 دقيقة من غير ما تحطي الغطا لغاية لما الأرز يمتص الشوربة.

4- اطفي النار، وضيفي الزبدة اللي باقية والجبنة البارميزان على الأرز، وسيبي الخليط لحد ما يبرد.

5- ضيفي البيض على خليط الأرز ومعاه شوية ملح وفلفل، وقلّبي الخليط كويس بالشوكة، بس خدي بالك إن الأرز ما يعجّنش منك.

6- خدي شوية من خليط الأرز في إيديكِ، وبعد كده ضيفي لها قطعة جبنة موتزاريلا أو شيدر، وغطّيها بكمية تانية من الأرز علشان الجبنة لازم تتغطّى كلها بالأرز.

7- بعد كده حطّي كرة الأرز في البقسماط المطحون، ويفضّل إنك تحطّيها في التلاجة شوية قبل ما تحمّريها.

8- وبعدين طلّعيها من التلاجة واقلي كرات الأرز في الزيت، وبعد كده طلّعيها على مناديل ورق علشان تشرب الزيت، وبعد كده رصّيها في طبق التقديم.. وبالهنا والشفا.

لا تحرمنا من ردودك
بواسطة / المشرف العام للموقع
أ / أمير محمد
Mail icon gramik.pl
ساعدنا بالضغط علي لايك وسابسكريب وسيصلك ما يفيدك ويمتعك باذن الله                            

  
  
   
اضغط سابسكرييب
شاركها أصدقائك وفيدهم ولا تدعها تقف عندك

Mail icon gramik.pl
لا تحرمنا من ردودك
Mail icon gramik.pl
إذا عجبك الموضوع يرجي نشره :


 
Support : call us | call us | call us
copyright © 2014. موقع إجتماعي عام - جميع الحقوق محفوظة لموقعنا
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
معرب بواسطة مدونة قوالب بلوغر العربية